Urip liyane William Blackburn obituary

Kancaku William Blackburn, sing tilar donya ing umur 92, yaiku pengusaha Amerika sing – sadurunge tekane Häagen-Dazs lan Baskin-Robbins – ngenalake Inggris kanggo rasa es krim saka AS.

Medeni dening cokotan pisanan menyang produk Inggris, Bill weruh pasar emas nunggu pengusaha. Perusahaan Es Krim New England, didegaké ing London ing 1972, enggal adol rasa éca saka toko es krim ing sawetara toko ing kutha, kalebu Harrods, Debenhams lan Barkers.

Bill lair ing Evanston, Illinois, saka Oliver Blackburn, sekretaris perusahaan ing Kraft Cheese, lan garwane, Phrania (nee Carver). Ing sekolah menengah New Trier ing Winnetka, dheweke mbuktekake dheweke dadi pianis sing apik banget lan sawise sekolah ing Universitas Princeton, ing kana dheweke njupuk jurusan sastra bandhingan, dheweke nerusake menyang Sekolah Hukum Harvard suwene rong taun, nganti sinaune dipeksa diganggu dening dinas militer ing. perang Korea.

Tentara misale jek wis nguripake wong marang disiplin saka hukum, amarga, ing bali menyang sipil urip malah plunged menyang donya iklan Chicago. Saka ing kono dheweke pindhah menyang New York lan gabung karo salah sawijining perusahaan iklan Amerika paling tuwa lan paling gedhe, Benton & Bowles. Ing kana dheweke kerja ing bisnis jeneng gedhe kayata Procter lan Gamble, sing nggawe jeneng merek Pampers kanggo “popok sing bisa disiram lan dibuang pertama”. Ing taun 1962 dheweke dipindhah kanggo kerja ing kantor London, nanging ora suwe lan nemokake perusahaan periklanan sing berbasis ing London, Blackburn Daley.

Ing London, Bill terus kapentingan ing piano karo instruksi saka pianis misuwur lan guru Maria Donska, lan omahé dadi panggonan kanggo sore musik, ngendi sampeyan bisa ketemu wong kaya Stephen Spender, Anthony Sampson, Freddie Ayer, Humphrey Burton lan Julia O’Faolain. Aku pisanan ketemu William lan bojoné, Susan (nee Smith), ing awal 1970s lan ketemu wong paling atraktif karo iman Kristen kuwat – amiable, sosial, anteng, tansah maca ngengkel, lan soko saka pemikir.

Ing taun 1978, sasampunipun Susan tilar donya amargi kanker payudara, Bill nyaluraken sedhihipun dados upaya amal kangge ngurmati lan ngelingi piyambakipun. Bebarengan karo adhine Susan, Emilie (Mimi) Kilgore, dheweke nggawe penghargaan pisanan lan isih paling bergengsi kanggo dramawan wanita, hadiah Susan Smith Blackburn, sing dianugerahi saben taun kanggo wanita saka sak ndonya sing wis nulis karya kanthi kualitas luar biasa kanggo Inggris. -speaking theater. Wiwit madegé hadiah, 10 drama finalis Susan Smith Blackburn wis menangaké hadiah Pulitzer kanggo drama.

Ing taun 1987 Bill nikah karo perancang busana Perri Thompson lan dadi bisnis karo dheweke, mbentuk perusahaan fashion Perri Ashby. Semangat seni dheweke ora tau ditandhani, lan malah sajrone dasawarsa pungkasan, dheweke ngrekam dheweke main Chopin, Schubert, Mozart, lan Beethoven.

Dheweke tilar donya dening Perri, putri Christabel, anak loro saka pernikahané pisanan, Lucy lan Adam, lan pitung putu.