Pesawat penyelamat berjuang tekan Tonga amarga landasan pacu bandara ditutupi awu vulkanik

  • Selandia Baru nyoba njaluk pasokan menyang Tonga sawise jeblugan vulkanik lan tsunami.
  • Nanging awu ing landasan pacu tegese pesawat durung bisa mendarat.
  • Komunikasi rusak saengga informasi babagan dampak kasebut diwatesi. Pejabat ngelingake manawa iku ekstensif.

Pesawat penyelamat berjuang tekan Tonga sawise tsunami amarga landasan pacu ing bandara utama ditutupi awu, ujare laporan.

Tsunami kasebut dipicu dening gunung geni ing jero banyu sing njeblug dina Sabtu – jeblugan sing uga nggawa awu menyang negara pulo Polinesia.

Tsunami uga ngrusak komunikasi, tegese ukuran karusakan, utamane ing pulo paling adoh ing negara kasebut, angel diitung. Nanging panguwasa wis rinci karusakan ekstensif, lan dielingake yen wong perlu pangan lan banyu resik.

Awu saka gunung geni tegese montor mabur wis ora bisa nggawa pasokan kasebut.

Nanaia Mahuta, Menteri Luar Negeri Selandia Baru, ngandika dina Selasa yen awu ing landasan pacu Bandara Internasional Fua’amotu, ing Nuku’alofa, kudu diresiki sadurunge jet bisa mlebu.

Siji pesawat amarga ndharat dina Selasa telat amarga awu, lapor New Zealand 1 News.

Rong atus wong dibutuhake kanggo nyapu 100 meter (udakara 330 kaki) saka awu saka landasan pacu, laporan kasebut.

Selandia Baru uga ngirim kapal kanthi banyu, pasokan, bantuan, lan buruh penyelamat, ujare angkatan udara.