Lattice, piranti lunak nggawe wiwitan kanggo mbantu para majikan nglawan ‘mandheg gedhe,’ nambah regane dadi $3 milyar sajrone 10 wulan.

  • Lattice wis ngunggahake $ 175 yuta kanthi regane $ 3 milyar, Insider wis sinau.
  • Pendanaan kasebut kurang saka setahun sawise babak sing regane wiwitan $ 1 milyar.
  • Kesepakatan kasebut nyoroti semangat investor kanggo teknologi sing mbantu para pengusaha njaga tenaga kerja.

Kanggo nglawan “Pengunduran Diri Agung,” manajer butuh strategi kanggo njaga karyawan. Ketik Lattice.

Startup, sing nggawe piranti lunak kanggo perusahaan kanggo nglacak lan menehi ganjaran kinerja karyawan, wis ngalami lonjakan ing dikarepake minangka bisnis grapple karo papan kerja ganti. Lan investor njupuk kabar.

Lattice saiki regane $ 3 milyar sawise investasi anyar, Insider wis sinau. Perusahaan kasebut ngunggahake $ 175 yuta ing kesepakatan kasebut, sing nyoroti semangat investor kanggo teknologi sing mbantu para majikan merekrut, nyewa, lan njaga tenaga kerja.

Thrive Capital, Tiger Global, lan Elad Gil ngumpulake pendanaan kasebut, kanthi partisipasi saka panyengkuyung sing ana kalebu Dragoneer, Founders Fund, HighSage Ventures, Shasta Ventures, Fuel Capital, lan Khosla Capital. Pendanaan kasebut kurang saka setahun sawise babak Series E ngira perusahaan kasebut $ 1 milyar ing wulan Maret.

Lattice, sing klien kalebu


Slack

, Asana, lan Samsara, saya akeh sadurunge pandemi, nanging owah-owahan menyang kerja terpencil nyebabake bisnis dadi hyperdrive, ujare Jack Altman, pendiri lan CEO, ing wawancara.

Ing pandhemen kasebut, manajer wis ilang kemampuan kanggo mriksa laporan langsung ing rapat utawa ing aula. Piranti lunak Lattice mbantu dheweke menehi lan entuk umpan balik kanthi luwih kerep, liwat review, survey, lan nyetel gol.

“Sawise perusahaan dadi adoh, sampeyan butuh sawetara sistem kanggo njupuk barang kasebut luwih asring,” ujare Altman.

Investor prédhiksi bali menyang kantor kamungkinan ora bakal kelakon ing taun iki, supaya juragan kudu nandur modal ing “mburi mburi anyar” kanggo ngatur karyawan sing, ngendi wae, ngandika Maren Bannon, partner founding ing Januari Ventures sing ora nandur modhal ing. Lattice nanging wis ndhukung perusahaan masa depan kayata OfficeTogether, Gable, lan Ethena.

Tren wong-wong sing mandheg kerja nggawe kabutuhan dadi luwih mendesak.

“Wong-wong saiki bebas pindhah menyang ndonya, lan yen majikan pengin njaga wong-wong mau, dheweke kudu nglanggar cara-cara lawas kanggo ngupayakake,” Katelin Holloway, mitra pendiri ing perusahaan usaha Seven Seven. Enem lan penasehat strategis ing Lattice, ngandika.

Dibangun kanggo tahan

Pentinge strategi wong anyar wis nyebabake investasi gedhe ing bangunan wiwitan teknologi kanggo HR. Pungkasan taun, investor nyelehake $ 12.3 milyar menyang ruang global, mundhak 259% ing taun 2020, miturut data PitchBook.

Lattice ora perlu ngunggahake dana luwih akeh nalika, nanging infus awis menehi perusahaan kemampuan kanggo “nguber gol kita luwih agresif,” ujare Altman. Sawise ngilangi udakara 10 karyawan nalika wiwitan pandemi, perusahaan kasebut tikel kaping telu dadi 485 karyawan ing taun 2021, lan rencana bakal tikel kaping pindho ing taun iki ing tim lan kutha.

Investasi anyar ndadekake total pendanaan Lattice luwih saka $330 yuta lan bakal digunakake kanggo mbiayai nyewa lan pangembangan produk. Perusahaan bubar nggedhekake penawaran saka review kinerja kanggo nyetel gol lan alat ganti rugi.

Gil, investor sing wis suwe ing Lattice, prédhiksi manawa perusahaan bakal duwe tumpukan teknologi HR. Bakal terus mbangun produk anyar nanging bisa uga nimbang entuk perusahaan liyane, ujare. Jeblugan alat anyar kanggo ngatur papan kerja nuduhake sawetara konsolidasi bisa uga kedadeyan, kanthi vendor cilik dibuwang dening sing luwih gedhe.

“Aku Lattice wis dijupuk apik banget minangka salah siji saka consolidator utama pasar,” Gil ngandika.

Pendanaan paling anyar rada ora biasa amarga telung investor coled, sing biasane tegese nulis cek sing padha kanggo saham sing padha. Struktur kasebut metu saka “semangat gedhe kanggo mbiayai perusahaan,” ujare Gil.

Megaround bisa nggawe posisi Lattice kanggo debut umum sawise taun spanduk kanggo penawaran umum awal teknologi. Nanging nalika ditakoni apa perusahaan kasebut nglipur ide kanggo mbukak publik ing taun iki, Altman ora gelem menehi komentar.

“Kita nyoba mbangun perusahaan sing bisa bertahan,” ujare Altman.