Krisis biaya urip Tories ora duwe jawaban kanggo biaya krisis urip, amarga dheweke minangka krisis

Minggu-minggu sing bakal teka dadi penentu kanggo Konservatif – ora mung amarga ngenteni frustasi kanggo laporan Sue Gray babagan pesta Downing Street.

Nalika kita nyedhaki musim semi kenaikan pajak lan rega sing mundhak, perdana menteri lan kanselir bakal teka ing persimpangan utama ing biaya krisis urip.

Kasunyatane, ora bisa dadi wektu sing luwih ala kanggo pamrentah lumpuh amarga drama dhewe.

Wis pirang-pirang wulan, inflasi ora bisa dikontrol. Biaya toko panganan saben minggu mundhak. Tagihan gas lan listrik mundhak. Saben uwong ngelingi bedane.

Jawabane pemerintah? Painfully whacking munggah kontribusi asuransi nasional kanggo wong kerja lan bisnis.

Kanggo ngerti carane ndandani iki, sampeyan kudu ndeleng apa kita kene. Sebagean amarga gangguan lan pita abang ekstra saka kesepakatan Brexit patchwork pemerintah, sing nggawe bisnis, buruh lan konsumen ngalami kekurangan, telat lan rega sing luwih dhuwur.

Nanging ora mung ing taun kepungkur, kegagalan Tory ditindakake. Iku liwat dasawarsa pungkasan. Ketidakmampuan lan ora bisa ngrancang sajrone 11 taun kepungkur kanggo kejutan kayata krisis gas global nyebabake kita katon kanthi unik, dadi sebab akeh negara liya sing luwih apik tinimbang kita.

Mulane minggu kepungkur, Dana Moneter Internasional (IMF) ngramal yen Inggris bakal tuwuh setengah saka rata-rata ekonomi maju ing parlemen iki.

Gagal Konservatif kanggo ngatur pasar energi, keputusane kanggo nutup panyimpenan gas, kemajuan sing alon banget babagan energi terbarukan, omah nuklir lan insulasi nyebabake tagihan mundhak nganti tingkat sing ora bisa dipercaya.

Ana akeh sing bisa menehi relief langsung saka iki – langkah-langkah sing ditindakake dening Buruh sajrone pirang-pirang wulan.

Kanthi ngethok PPN ing tagihan energi omah lan nyebarake sawetara biaya saka pemasok sing ilang, sampeyan bisa ngirit umume rumah tangga ing saindenging negara £ 200 saka tagihane.

Kanthi Yayasan Resolusi ujar manawa kluwarga rata-rata bakal entuk £ 1,200 ing wulan April, akeh sing bakal entuk manfaat saka iku. Nanging nalika mlarat bahan bakar mundhak, wong sing duwe penghasilan lan pensiunan luwih murah.

Pramila Buruh bakal nargetake dhukungan tambahan kanggo wong-wong sing paling mbutuhake, menehi omah-omah kasebut ekstra £ 400 – yaiku total tagihan £ 600 – cukup kanggo mbatalake total kenaikan rega energi ing wulan April.

Kita bakal mbayar kabeh iki kanthi pajak windfall siji-mati ing bathi produsen minyak lan gas Laut Lor, sing wis entuk bathi ing taun iki, uga nggunakake kuitansi PPN sing luwih dhuwur tinimbang sing diarepake lan kuitansi minyak lan gas Laut Lor menyang tetep tagihan kurang.

Pamrentah bisa menehi relief saiki. Dheweke bisa miwiti ngisolasi omah liyane lan mbangun pasokan energi sing luwih lestari lan aman kaya sing bakal ditindakake Buruh. Nanging gangguan lan cidra katon luwih akeh wektune.

Dheweke ora duwe jawaban kanggo krisis biaya urip, amarga biaya krisis urip. Yen sampeyan ora tuwuh ekonomi kaya sing durung, sampeyan bakal kepepet ing siklus pajak dhuwur kanggo mbayar layanan umum weakened dening 10 taun austerity.

Ora mung Buruh, nanging saiki akeh anggota parlemen Tory lan menteri kabinèt dhewe ngundang Rishi Sunak lan Boris Johnson supaya nglirwakake kenaikan asuransi nasional sing ngrusak.

Nanging Konservatif saiki dadi partai pajak sing dhuwur, amarga wis dadi partai pertumbuhan sing sithik.

Kanggo nambah penghinaan kanggo ciloko, ing wektu sing padha, Kanselir lagi ngetok lawang wong sing kerja, dheweke kanthi sembrono ngilangi £ 4.3bn saka awis pembayar pajak sing ilang kanggo penipu lan penjahat sing diatur.

Ora ana peta kanggo pemulihan ekonomi, ora ana sing ngluwihi balapan kepemimpinan Tory liyane.

Gagal kanggo bantuan rumah tangga berjuang bakal biaya Tories dear | Larry Elliott

Waca liyane

Kanggo metu saka krisis iki, lan nggawe ekonomi sing luwih kuwat, kita kudu ngrancang masa depan. Kita kudu ngerti kemungkinan industri lan inovasi ing Inggris, ketemu potensial lan entuk sesuk.

Nanging, kita lagi ngadhepi karo pamaréntah metu saka gagasan lan metu saka energi, banget worn metu dening game dhewe kanggo nindakake karya hard nalika iku penting.

Buruh kepengin ngatasi krisis biaya urip supaya ekonomi saben dinane bisa maju. Kita pengin mungkasi sampah amarga kita ngormati wajib pajak lan ngormati layanan umum.

Pramila pamrentah Buruh sabanjure bakal nyekel kesempatan kasebut lan ngatasi tantangan kita, kanggo tuwuh ekonomi kita, dadi luwih kuwat lan nyebar kamakmuran ing saindenging Inggris.

Rachel Reeves minangka anggota parlemen Buruh lan kanselir bayangan saka exchequer