Bintang “Raja Macan” Joe Exotic dihukum maneh 21 taun penjara

A hakim federal wis diukum maneh Joseph Maldonado-Passage, uga dikenal minangka Joe Exotic, dipenjara 21 taun amarga rencana pembunuhan kanggo nyewa sing nargetake aktivis kewan. Carole Baskin, miturut CBS affiliate KWTV. Ukuman anyar nyukur setaun saka ukara asli 22 taun saka bintang seri dokumen “Raja Macan”.

Maldonado-Passage disalahké ing taun 2019 kanthi 21 tuduhan, kalebu 19 tuduhan kejahatan satwa lan loro amarga nyewa tukang pukul kanggo mateni Baskin. Dheweke dijatuhi hukuman penjara 22 taun ing taun 2020, nanging banjur njaluk banding babagan keputusan kasebut amarga ana kesalahan sing ditindakake kanggo pengadilan. Dheweke ngaku yen loro kapercayan pembunuhan-kanggo-nyewa dheweke dipisahake kanthi salah lan ujar manawa Baskin ora diidini mlebu kabeh sidang sanajan dheweke dadi saksi.

Pengadilan distrik ing taun 2021 ndhukung keputusane supaya Baskin rawuh ing proses kasebut, nanging sarujuk karo Maldonado-Passage yen pengadilan kudu nglumpukake rong kapercayan pembunuhan kanggo nyewa.

Ing ukuman maneh ing dina Jumuah, Maldonado-Passage nyuwun marang hakim federal: “Aja nggawe aku mati ing pakunjaran ngenteni kesempatan kanggo bebas,” miturut Associated Press. Dheweke ngumumake ing November dheweke didiagnosis kanker prostat.

Baskin lan bojone rawuh ing proses kasebut ing dina Jumuah, lapor AP.

Dokumen pengadilan nggambarake hubungan Maldonado-Passage karo Baskin minangka “saingan sing digawe ing swarga.” Baskin, sing duwe papan suci Big Cat Rescue ing Tampa, Florida, wis ngritik taman lan praktik Maldonado-Passage sing sadurunge diduweni, ujar manawa dheweke nyiksa kewane.

Dheweke banjur nuntut Maldonado-Passage amarga nglanggar hak cipta lan merek dagang lan nggawe dheweke bangkrut. Dheweke banjur ngluncurake macem-macem ancaman media sosial marang dheweke, sing diterangake minangka obsesi sing mbebayani, ujare dokumen kasebut.

Ing taun 2017, dheweke diduga wiwit ngrancang pembunuhan dheweke, nyewa salah sawijining karyawan taman, lan banjur dadi agen FBI sing menyamar, kanggo “ngethok sirahe.”