Apa Waralaba Sing Kudu Digoleki Ing Perusahaan Pemasaran

1. Mikir sacara holistik

Saka Kenny Wu, direktur marketing perusahaan, Scorpion

SergeyNivens | Gambar Getty

Franchisors prihatin karo kesadaran merek lan kohesi, nanging franchisee ndeleng marketing minangka irisan cilik saka tugas saben dina lan fokus banget ing kinerja. Loro-lorone bisa digawe seneng … nanging tegese akeh perencanaan sing ati-ati, lan ora ana kampanye franchisee nakal! Strategi sing cocog: Gawe buku playbook sing nggedhekake lan nggedhekake kesadaran merek, uga ngembangake taktik sing cocog karo merek sing dilokalisasi kanggo mbantu para waralaba ing lingkungane.

Kanggo narik kabeh iki, franchisor kudu tuku agensi pemasaran holistik sing bisa digunakake ing macem-macem saluran — ora mung iklan mesin telusur nanging uga media sosial, iklan email, pemasaran ulang, lan pemasaran video. Iki minangka pendekatan sing ngluwihi woh-wohan sing sithik, lan mbantu para franchisee tekan pelanggan sing cocog ing endi wae sing wis mbuwang wektu ing internet.

Nalika sampeyan lagi wawancara agensi, takon kanggo ndeleng studi kasus sukses nampilaken waralaba, lan waspada marang sapa wae sing nggawe jaminan; agensi njanjeni x nomer ndadékaké kanggo x nomer dolar bisa asring ateges ndadékaké exaggerated lan fokus short-term. Sawise sampeyan mlebu kontrak, tetep ing ndhuwur asil. Sampeyan pengin agensi sampeyan ngetutake nomer saben wulan lan menehi laporan sing transparan. Sabar dhisik — butuh sawetara sasi kanggo upaya marketing kanggo nambah — nanging yen sampeyan isih ora bisa ndeleng ROI, wektune kanggo ngunjungi maneh agensi utawa rencana.

Related: 5 Sektor Waralaba Tahan Resesi Sampeyan Kudu Ditimbang Sajrone Kegagalan Ekonomi

2. Mbangun dhasar sing kuwat

Saka Charlie Kerr, presiden, Drama Kids International

Bocah Drama minangka program teater sawise sekolah kanthi 307 franchisee global. Kanggo nambah bisnis, ing 2017, dheweke nyewa SocialJoey, perusahaan Tennessee sing bisa…

a. Makarya kanthi mandiri.

SocialJoey ngomong langsung karo franchisee kanggo ngerti konsep lan tantangan Drama Kids, mbebasake kantor perusahaan franchise kanggo fokus ing tugas dhewe. “Mbutuhake wektu saya kurang lan kurang kanggo ngatur akun,” ujare Kerr.

b. Nggawe konten sing berkualitas.

Bocah-bocah Drama dibutuhake kanggo narik kawigaten para pamirsa inti: wong tuwane bocah umur 4 nganti 17. SocialJoey mencet refresh ing akun media sosial merek kanthi kiriman sing nyambung menyang artikel babagan topik kaya aktivitas musim semi kanggo kulawarga, lan resep-resep masak alon-alon kanggo bocah-bocah. . “Sembarang merek sing mung ngebom wong tuwa nganggo olahpesen ‘Daftar saiki’ bakal ilang minangka pamirsa kanthi cepet,” ujare Kerr. “Sampeyan kudu mbujuk pelanggan supaya bali menyang situs sampeyan.”

Related: 23 Pitakonan kanggo Takon Franchisor Nalika Sampeyan Ketemu Ngadhepi

c. Ngerti apa sing dianggo.

Kanggo ngedongkrak nomer enrollment, SocialJoey nglakokake kampanye iklan ing Facebook lan Instagram, nglacak jumlah klik iklan sing ndadékaké pelanggan anyar, lan nyetel kanggo ngoptimalake kanggo ndhaptar mbayar. Kerr ngandika: “Asil skyrocketed.”

3. Sukses sing ora dikarepke

Saka Andrew Pudalov, pangadeg lan CEO, Rush Bowls

Apa sing dikarepake: Pudalov, pangadeg chain Rush Bowls campuran-woh-mangkuk, pengin strategi branding kanggo narik franchisee anyar. Nalika dheweke nyewa perusahaan RainTree sing berbasis ing Denver ing 2016, dheweke ngarep-arep supaya bisa ditindakake.

Apa dheweke entuk: RainTree ora mung ngasilake timbal; iku shaped crita Rush Bowls ‘ing cara sing mbangun sesambetan karo franchisees. “Dheweke nggawe sambungan, sing nggawe kemitraan kasebut cocog,” ujare Pudalov. Merek kasebut mlumpat saka rong dadi 101 lokasi ing pembangunan.