5 Cara Paling Efektif, Ngirit Wektu Kanggo Pendiri Njaluk PR Gratis

Kanggo akeh startup, pangadeg minangka wong PR sing paling efektif ing papan. Amarga kawruh sing jero babagan, lan semangat banget kanggo bisnis, iki minangka wong sing paling apik kanggo nuduhake crita perusahaan.

izusek | Gambar Getty

Terkait: Cara-Carane: Nggunakke Kekuwatan Humas

Lan nuduhake crita iku penting kanggo sukses bisnis apa wae. PR sing apik bisa menehi nilai kanthi pirang-pirang cara, saka nyengkuyung pengumpulan dana kanggo nyewa wong sing bener, kanggo nahan wong sing bener, kanggo nyopir volume dodolan, pelanggan lan pangguna.

Nanging nalika ngedekke ora pakar kanggo entuk PR, tugas iki bisa dadi nggegirisi. Amarga kompetisi ing antarane startup mundhak saben taun lan pamirsa online kebanjiran karo opsi media sing luwih akeh, nggawe crita sing menarik kanggo bisnis lan nyurung crita kasebut menyang saluran sosial minangka salah sawijining nilai tambah PR paling gedhe.

Ing ngisor iki minangka dhaptar cara kanggo entuk PR sing efektif lan relatif sederhana ing konsumsi wektu. Apa aku nyebutake yen saben limang gagasan iki pancen gratis?

1. Kirim video pitches.

Wartawan terus-terusan dibanjiri pitches. Sawetara wong apik, nanging akeh sing ora. Lan malah sing paling apik kudu kerja kanggo ngadeg metu. Amarga faktor volume kasebut, pitch video bisa dadi cara sing efektif kanggo narik perhatian panulis kanthi cepet.

Related: 5 Public Relations Tips kanggo Mbantu Sampeyan Nulis Pitch Wong Bener Bakal Waca

Pitches asring impersonal lan umum, nanging pitches video ndadekake pasuryan menyang pitch lan nglebokake pribadine. Lan ketoke, strategi iki bisa dianggo kanthi apik. Cukup takon marang Sandy Pell saka Spin Sucks, sing nyatakake ing blog perusahaan dheweke, “Video bisa digunakake kanthi apik, mula nalika aku nyoba pitch video, aku nampa keterlibatan meh 50 persen luwih dhuwur tinimbang upaya adhedhasar teks.”

Hooty, piranti lunak sing ngidini para pengusaha nindakake PR dhewe, malah nggawe pembangun video-pitch kanggo ndhukung tren tingkat respon sing dhuwur iki.

2. Nggawe hubungan nggunakake media sosial.

Media sosial minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo riset lan nggayuh wartawan lan influencer sing rutin nulis babagan lapangan sampeyan. Saben profil influencer menehi penilaian sing akurat lan up-to-date babagan spesialisasi, niche lan malah kapentingan pribadine. Iki minangka jinis rincian sing nyedhiyakake pakan topikal kanggo jangkauan organik lan mbangun hubungan sing asli.

Minangka Neil Patel diterangno ing kang Pandhuan Pamula Kanggo Public Relations kanggo Startups Tech, “Fokus rencana serangan PR sampeyan kudu nggawe kanca, dudu kontak.”

Kajaba iku, kanthi nggunakake media sosial kanggo mbangun hubungan karo influencer lan wartawan, sampeyan bisa kanthi cepet mriksa nada lan gaya saben panulis kanggo ndeleng manawa cocog karo swara merek sampeyan dhewe. Terus terang, sampeyan uga bisa njaluk gratis PR. Amarga sesambetan iku kuat. Kajaba iku, panulis kudu nulis babagan apa wae.

Lan sapa sing luwih apik kanggo nulis babagan pendiri wiwitan sing padha ngerti lan dipercaya ing media sosial (yaiku, sampeyan)? Yen sampeyan isih perlu yakin, Business2Community nglaporake manawa 68 persen wartawan ing sawijining panaliten nemokake crita anyar ing Twitter. Kepiye alesan sing kuat kanggo mencet media sosial?

3. Melu “newsjacking.”

Newsjacking minangka strategi sing kuat kanggo entuk publisitas. Lan iku gampang banget kanggo nindakake. Sejatine, istilah kasebut nggambarake panggunaan crita berita sing saiki populer kanggo mbangun perhatian kanggo bisnis sampeyan dhewe. Ing tembung liyane, sampeyan nggunakake momentum PR saka crita warta liyane kanggo nambah visibilitas merek sampeyan dhewe.

Conto iki kedadeyan nalika jagad dadi gila babagan apa gaun iki kuning lan ireng utawa biru lan putih. Dunkin’ Donuts, riffing ing crita warta sing wis viral, nggawe donat ing ngisor iki lan kiriman Twitter.

Nanging kepiye carane sampeyan, minangka pangadeg, tetep ing ndhuwur saben crita warta nalika sampeyan lagi sibuk mbangun perusahaan?

Salah sawijining alat sing efektif kanggo njaga kesadaran babagan crita lan topik panas yaiku fitur newsjacking Hooty. Sampeyan bisa milih apa kabar crita panas sing bakal dilanggan, banjur pasang wartawan sing sampeyan tindakake crita sing relevan sing nambah visibilitas merek sampeyan. Sanajan tegese nggawe garis donat dhewe, PR yuta dolar sing sampeyan entuk iku worth.

4. Kirimi pitches artikel sing cocog.

Tetep relevan penting kanggo njamin ide sampeyan bakal dijupuk dening panulis. Wartawan kudu njaga konten sing cocog karo warta, sing tegese saben pitch sing diusulake kudu nggawe sudut sing cocog karo pamirsa.

Nggawe konten sing cocog, lengkap karo sudut sing tepat, tegese sampeyan kudu nemtokake publikasi sing paling cocog kanggo tujuan sampeyan. Buzzsumo nyedhiyakake merek kanthi wawasan sing dibutuhake kanggo promosi konten kanthi nganalisa influencer sing paling apik kanggo promosi. Iku uga nemtokake situs apa sing paling apik kanggo nggayuh kanggo mbangun visibilitas.

Iki nggawe luwih gampang kanggo nyetel pitches kanggo preferensi panulis lan nambah kemungkinan sampeyan entuk tanggapan.

5. Nglumpukake email akurat.

Nalika akeh sambungan PR bisa digawe liwat media sosial, ngirim email menyang wartawan sing duweni potensi bisa nulis babagan lapangan sampeyan isih dadi komponen penting kanggo entuk eksposur sing sampeyan butuhake.

Penting kanggo nulis nada sing dirasa pribadi lan diformat kanthi bener; Nanging, iku padha penting kanggo ngirim pitch menyang alamat email saiki. Nggoleki internet kanggo alamat email sing bisa uga kedaluwarsa butuh wektu.

Piranti kaya Nymeria bisa mbantu sampeyan nemokake email sing akurat langsung saka LinkedIn.

Entuk eksposur kanggo perusahaan ora gampang kaya ngirim siaran pers lan tuku iklan. Nalika tugas kasebut bisa dadi bagean saka strategi pemasaran sakabèhé perusahaan, entuk pajanan liwat publikasi lan sumber media liyane penting kanggo nambah potensial sukses perusahaan.

Kanthi konsumen sing kerep kebanjiran karo iklan, pamirsa pengin narasi utawa pendekatan adhedhasar warta nalika lagi katon ing merek anyar. Iki ndadekake PR minangka komponen penting kanggo sukses bisnis. Lan yen pendiri nindakake PR dhewe, iku tanggung jawab kanggo nggawe pitches sing efektif lan nggawe hubungan sing migunani karo wartawan lan influencer.

Gegandhengan: 6 Kesalahan Umum Humas DIY

Ngerti carane nindakake iki kanthi bener ngirit wektu para pangadeg. Lan ora ana wektu sing luwih larang tinimbang pendiri wiwitan.